woensdag , 27 september 2023

Stinkend afval in Zwolse straten hoopt zich op, oproep voor protest

De afvaldumping in de Zwolse straten blijft inwoners irriteren, zeker nu de temperaturen oplopen en de stank heftiger wordt. De Zwolse fractie van de SP roept Zwollenaren op om dinsdag 11 juli naar het gemeentehuis te komen als er om 19.30 uur een debat plaatsvindt over het afvalbeleid van D66-wethouder Paul Guldemond (inzet).

Het nieuwe afvalbeleid dat vanaf 1 januari in werking is stelt inwoners vanaf het begin al teleur. De stank in de straten neemt door de afvaldumping toe, en ik Holtenbroek zijn de eerste ratten al gesignaleerd tussen opengereten afvalzakken. Intussen laat wethouder Paul Guldemond (D66) weten dat zijn beleid juist precies gaat zoals verwacht. Hij is tevreden en ziet de vele klachten van Zwollenaren niet als een heel groot probleem. ‘Het is een relatief kleine groep die veel lawaai maakt’, zegt hij in een interview met de Stentor.

Intussen heeft de Zwolse fractie van de SP een meldpunt geopend voor inwoners. Daar gaat de teller al richting de duizend.

De SP roept inwoners nu op om op 11 juli naar het gemeentehuis te komen om hun onvrede over de vervuiling in Zwolle kenbaar te maken. ‘Door met zoveel mogelijk inwoners aanwezig te zijn, laten we zien dat we de afvalboete niet pikken’, zegt de SP. Kijk hier voor een aanmelding op de website van de SP>