woensdag , 28 februari 2024
De organisatie Bikers Against Child Abuse streek vandaag neer op het Rodetorenplein.

Stoere bikers strijden in Zwolle tegen kindermisbruik

Je verwacht het niet, maar de stoere bikers die zich vandaag op het Rodetorenplein hebben verzameld streven een goede doel na. Ze strijden gezamenlijk tegen kindermisbruik.

Wie ze niet kent zou er vandaag met een boogje omheen lopen. Stoere bikers hebben zich verzameld op het Rodetorenplein in Zwolle, met ronkende motoren en veelal met een vervaarlijke uitziend gelaat. Maar de groepering – Bikers Against Child Abuse – wil aandacht voor kindermisbruik in Nederland.

Het beschadigde kind
Hun organisatie staat in het teken van ‘het beschadigde kind’, vertelt een van de leden. Kinderen en hun omgeving kunnen de groep bellen als er sprake is van misbruik. ‘Dan komen we in actie. Dan mag een kind bij ons op de motor een ritje maken en vanaf dat moment staan wij altijd voor ze klaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar.’

Elke maand meer aanmeldingen
De laatste maanden loopt het – helaas, zou je zeggen – storm met de aanmeldingen ‘Ik kan nu niet exact zeggen hoeveel kinderen we al beschermen, omdat het aantal elke maand oploopt’, aldus de medewerker.

Wie meer informatie wil kan terecht op de website van de B.A.C.A of bellen via telefoonnummer 06-30077760

bikers2

bikers3