‘Storm gaat zondag in alle provincies schade aanrichten’

Nederland wacht op de komst van storm Ciara. De Zwolse weermannen van Arts of Thunder rekenen erop dat de storm ook in Overijssel snelheden van 120 kilometer per uur kan halen. Volgens Weerplaza komen dit soort stormen een keer per twee à drie jaar voor in Nederland. ‘Ciara gaat in alle provincies voor schade zorgen’

Dit is wat ons zondag te wachten staat:

Zondagochtend: Nog geen sprake van extreem weer, al zal het met een sterke stormkracht niet aangenaam fietsen zijn. Tegen de middag trekt de wind verder aan.

Zondag 15.00 uur: Landinwaarts is de wind nu vaak windkracht 7 of 8. Zware tot zeer zware windstoten van langs de oostgrens 90 km/u tot pal aan zee 120 km/u veroorzaken meest waarschijnlijk al overlast, meldt Weerplaza.

Zondag 18.00 uur: De windstoten bereiken langs de westkust en in het noordwesten 120 tot een enkele keer 140 km/u. Het verkeer ondervindt ernstige hinder in deze regio’s. Ook in de rest van het land zijn de windstoten van 85 tot 120 km/u hinderlijk.

Zondag 21.00 uur: De neerslag neemt verder toe. Het koufront trekt rond middernacht van het noordwesten naar Limburg, waardoor het flink blijft regenen. Vanaf een uur of twee zondagnacht neemt de wind in kracht af en gaat het minder hard waaien.

De kans is zeer reëel dat Ciara in vrijwel alle provincies van ons land schade zal veroorzaken, voorspelt meteoroloog Michiel Severin op nu.nl. ‘Maak dus de juiste plannen en neem voorzorgsmaatregelen indien spullen makkelijk los kunnen raken en kunnen rondvliegen.’

Meer info bij de Zwolse weermannen van Arts of Thunder.

Back to top button