Straks sneller met trein van Zwolle naar Duitsland

Het gaat in de toekomst makkelijker worden om met de trein van Zwolle naar Duitsland te reizen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) reserveert 30 miljoen euro voor de verbetering van het spoor tussen Zwolle, Twente en Münster.

In Duitsland wil men in 2028 de dieseltreinen vervangen door elektrische treinen. Als Nederland hierin niet volgt, stopt in 2028 de treindienst. Daarom krijgt ProRail opdracht om elektrificatie van het spoor tussen Enschede en Gronau te verkennen. Ook worden de stootblokken op station Enschede weggehaald zodat een binnenkomende Duitse trein direct door kan rijden. Het Rijk reserveert 30 miljoen euro om mee te betalen aan de elektrificatie.

‘Het is goed dat er nu overeenstemming is over een dossier dat cruciaal is voor het personenverkeer tussen Zwolle en Múnster.’

Het geld wordt geïnvesteerd in de elektrificatie van het tracé tussen Enschede en de Duitse grens. Met het aanpassen van het spoor kunnen reizigers vanuit Zwolle, via Twente, straks gemakkelijker over de grens reizen.

De Zwolse burgemeester Peter Snijders is blij met de investering. ‘Het is goed dat er nu overeenstemming is over een dossier dat cruciaal is voor het personenverkeer tussen Zwolle en Múnster. Met relatief simpele ingrepen kan een al lang bestaand knelpunt in het grensverkeer eindelijk worden opgelost. Met alle voordelen van dien voor de treinreiziger.’

Back to top button