Foto: Zwolle On Tour

Stratenfestival barst weer los in centrum

In de binnenstad barst vanavond weer het unieke Zwolse Stratenfestival los. Het feest begint vanaf 19.00 uur. Het hoofdpodium op het Ter Pelkwijkpark is wél geschrapt, omdat omwonenden het geluid te hard vinden.

Vanavond is er weer een pareltje in het uitgaansleven in Zwolle. Het Stratenfestival gaat vanaf 19.00 van start, met liefst 20 podia met diverse artiesten. Kijk hier voor het complete programma.

Autovrij
Tijdens het Stratenfestival zijn in het centrum de wegen binnen de grachtengordel volledig auto- en fietsvrij. Indien u toch met de auto komt, kunt u deze parkeren op de reguliere parkeertereinen. Wij adviseren u echter met fiets, bus of taxi naar het Stratenfestival te komen.

Vanaf 18.00 uur is gemotoriseerd en fiets verkeer niet mogelijk in de binnenstad en is de binnenstad alleen voor voetgangers toegankelijk. Bij alle acht toegangsbruggen zijn tijdelijk fiets parkeerplaatsen ingericht.

Bussen & taxi’s
De binnenstad is prima bereikbaar per bus of taxi. Vanaf begin dienstregeling  wordt de bushalte aan de Eekwal niet meer gebruikt en rijden de bussen via  tijdelijke halte aan de Burgemeester van Royensingel. De taxi’s rijden niet op afroep naar de binnenstad, maar rijden maximaal tot aan de speciale taxistandplaatsen. Vanaf hier kunt u ‘s avonds ook weer een taxi terug nemen. Zie hiervoor de plattegrond.

Geluidsnormen
Het hoofdpodium op het Ter Pelkwijkpark is dir jaar komen te vervallen. De gemeente kon het niet eens worden met de organisatie wat betreft de geluidsnormen. Doordat het aantal decibellen dit jaar ook weer marginaal is haakte partner RadioNL af. Zij eisen dat er minimaal 85Db is, maar dat volume is in Zwolle niet toegestaan.