Strijdbaar PEC Zwolle knokt zich naar punt

PEC Zwolle is de overlevingsstrijd in de eredivisie begonnen met een punt tegen FC Utrecht. De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een spektakelstuk, waarbij de Zwollenaren in de slotseconden een nederlaag voorkwamen (3-3).

In de Spaanse zon werkte PEC Zwolle tijdens de winterstop aan een nieuwe tactiek (5-3-2), waarbij meer defensieve zekerheid ingebouwd moest worden als eerste wapen in de degradatiestrijd. Tegen FC Utrecht was dat in ieder geval nauwelijks een verbetering. De gasten kregen juist meer ruimte dan minder, en waren in het eerste uur veel sterker.

Vroege voorsprong
Toch stond PEC Zwolle op een voorsprong door treffers van Mike van Duinen en Kenneth Paal (prachtig afstandsschot). Die doelpunten maakten een vroege voorsprong van FC Utrecht ongedaan.

Slotfase
Het venijn zat in de slotfase. De gasten kwamen met nog een paar minuten te spelen via doelpunten van Gyrano Kerk en Issah Abass op voorsprong en leken de volle buit uit Zwolle mee te nemen. Totdat PEC Zwolle zijn tanden liet zien en een veerkracht toonde die in de eerste helft van het seizoen nauwelijks aanwezig was. De beloning kwam in de slotseconden toen verdediger Yuta Nakayama voor de 3-3 zorgde.

Stapjes maken
Trainer John Stegeman was tevreden met de veerkracht van zijn team. ‘Ik vind dat mijn ploeg zich weerbaar heeft opgesteld. Je kan na de 2-3 je kop laten hangen, maar dat hebben we niet gedaan. Ik zie dat we stapjes maken.’