vrijdag , 1 december 2023
Isala Zwolle

Stroom uitgevallen in Isala ziekenhuis

De stroom in het Isala ziekenhuis in Zwolle is vanochtend (dinsdag) rond 7.45 uur uitgevallen. Patiënten met spoed worden overgebracht naar andere hospitalen.

In twee vleugels van het Isala ziekenhuis is de noodstroom automatisch aangegaan, in twee andere vleugels van het hospitaal moest dat handmatig gebeuren. Volgens aanwezigen in Isala duurde het wel vijftien minuten voordat de verlichting weer aanging. Het duurde meer dan een halfuur voordat de noodverlichting werd aangezet, waarna ook die na tien minuten weer uitviel. Ook klaagden zijn dinsdagochtend dat er geen enkele informatievoorziening zou zijn. De spoedeisende hulp is wegens de stroomstoring gesloten.

Volgens Isala waren er rond 9.20 uur nog steeds problemen met de stroom in het ziekenhuis en worden spoed-patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen. ‘In Isala Zwolle is vanochtend om 07.45 uur het netstroom uitgevallen, vanwege een probleem bij Enexis. Daarna is het ziekenhuis overgegaan op noodstroom. Vlinder 1, 2 en 3 (verschillende afdelingen en gebouwen) zijn inmiddels weer terug op het netstroom, maar een aantal gebouwen kampt nog met problemen.
Op het moment dat de storing begon, waren er geen Spoedeisende hulp patiënten. De storing is bekend in de regio. Spoedpatiënten worden naar andere ziekenhuizen gebracht’, zegt het ziekenhuis in een verklaring.

Patiënten die een afspraak hebben op een polikliniek worden volgens het ziekenhuis opgevangen in  de centrale hal. Over gevolgen voor operaties of de patiënten op de ic is nog niets bekend. Een woordvoerder van Isala zegt dat ‘de impact wordt onderzocht’. Hoe lang het duurt voordat de stroomvoorziening is nog onbekend.