Studenten klagen over kou bij Deltion

Sommige studenten van het Deltion College moeten met jas en sjaal in de klas zitten wegens de kou in de lokalen. Volgens de instelling hebben de problemen te maken met het klimaatsysteem in combinatie met het weer.

Deltion College is op de hoogte van de klachten van haar studenten. ‘Dat vinden we heel vervelend en we nemen dit signaal dan ook heel serieus. Het is in ieder geval ook onderwerp van gesprek met de studentenraad. Dat het nu extra koud aanvoelt, komt omdat het buiten koud is. Als het vriest is de luchtvochtigheid ook laag. De weersomstandigheden zijn van invloed op het functioneren van ons klimaatsysteem. Daarbij speelt ook dat het lastig is om de boulevard, een hele grote open ruimte, optimaal te verwarmen.’

Student Martijn Boersma zwengelde de discussie aan op de school. ‘Na een aantal keer klagen en geen verandering wil ik jullie erop wijzen dat de gemiddelde binnen temperatuur op de boulevard afgelopen maanden niet boven de 6 graden Celcius is geweest’, zegt hij via Facebook.

Back to top button