Subsidie van provincie voor bedrijfsmissie naar Turkije

Tien Overijsselse ondernemers kunnen in december 2014 met Windesheim op bedrijfsmissie naar Turkije. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Ondernemers met ambities om internationaal handel te gaan drijven in Turkije of omliggende landen kunnen zich bij de Zwolse kennisinstelling aanmelden voor een intake.

De geselecteerde deelnemers verplichten zich tot een grondige voorbereiding en ontvangen tijdens en na de missie begeleiding bij het verzilveren van de kansen en contacten. Voor het lectoraat International Business van Windesheim is deze missie een middel om onderzoek te doen naar een aanpak om toekomstige handelsmissies effectiever te maken.

Interessante markt
Turkije is een interessante markt en handelspartner voor het MKB in Nederland. Waar de eigen economie maar moeizaam opveert, biedt de bloeiende Turkse economie ondernemers internationale kansen. Reden voor de Provincie Overijssel om dit initiatief van Windesheim te steunen en er óók een subsidie voor te verstrekken.

Lector International Business Huub Ruël: ‘Turkije heeft een groeiende bevolking van bijna 80 miljoen inwoners, met een sterk stijgend opleidingsniveau, een jonge generatie die modebewust en kooplustig is, en een bruto nationaal product dat de laatste tien jaar verdrievoudigd is. Vooral in de infrastructuur, transport, telecom en energie zie je snelle veranderingen. Het is een interessante markt en – door de ligging en het aanzien van Turkije – een springplank naar de hele regio.’

Business-to-business
Deelnemers aan de bedrijfsmissie krijgen intensieve begeleiding in de voorbereiding en tijdens het bezoek aan Turkse bedrijven. Zij worden voorbereid op zakendoen in Turkije en op internationaal zakendoen in het algemeen. Er wordt een ‘business-to-business’-programma op maat samengesteld en tijdens de reis kunnen ze met andere deelnemers van gedachten wisselen. Na afloop is er ondersteuning bij het daadwerkelijk omzetten van een potentiële match in een zakelijke deal en samenwerking.

Effectieve aanpak voor bedrijfsmissies
“Van de gebruikelijke internationale handelsmissies zijn de verwachtingen vaak hooggespannen. De uiteindelijke opbrengst valt – ondanks alle investeringen – vaak tegen”, stelt Huub Ruël. “Wij zijn van mening dat een intensieve voorbereiding en follow-up wezenlijk kunnen bijdragen aan het verbeteren van het resultaat. Met deze reis willen we dat aantonen en een bewezen effectieve, planmatige aanpak voor handelsmissies neerzetten. En natuurlijk tien Overijsselse ondernemers helpen bij een succesvolle start of uitbouw in deze markt.”

Partners
Het lectoraat International Business werkt in deze missie nauw samen met Freek Kouwe, een Nederlandse consulent internationale handel, die jaren voor de Kamer van Koophandel heeft gewerkt en ervaring heeft met business-to-business-reizen naar Turkije, en met Kemal Aktepe van Tradeport Turkey, een organisatie met kantoren in Zwolle en Istanbul, die sinds 1991 Nederlandse en Turkse bedrijven ondersteunt bij het over een weer zakendoen en samenwerken. Dankzij een subsidie van de Provincie Overijssel betalen de ondernemers niet meer dan hun eigen reis- en verblijfkosten.

Informatie en aanmelding
Meer informatie over deze bedrijfsmissie is te vinden op windesheim.nl/bedrijfsmissieturkije. Hier kunnen ondernemers zich ook aanmelden.

Back to top button