Swollwacht-raadslid doet greep uit partijkas en stapt op

Swollwacht-raadslid Jeffrey Satoor de Rootas heeft een greep uit de partijkas gedaan. Hij stapt op als raadslid, laat hij in een verklaring weten.

Volgens Satoor de Rootas gaat het om 1.200 euro en heeft hij het gemeenschapsgeld gebruikt voor ‘mensen in mijn eigen omgeving die in financiĆ«le moeilijkheden zaten.’ Het Swollwacht-raadslid beheerde sinds 2018 als penningmeester van de fractie de fractievergoeding die bedoeld is voor zaken ter ondersteuning van de fractie.

‘Fout gemaakt’
De Rootas, die in het dagelijks leven ook voor anderen belastingaangiftes doet, betuigt spijt in zijn verklaring. ‘Ik heb dit niet voor eigen gewin gedaan maar het is niet goed te praten. ‘Ik heb een fout gemaakt en daardoor het vertrouwen van de fractie ernstig geschaad. Ik ben een mens en ik maak fouten, dat gebeurt overal. Ik wil mijn spijt betuigen en betreur het ten zeerste dat dit is gebeurd. Vanuit deze plek wil ik oprecht mijn excuses aanbieden aan de fractie van Swollwacht, de voltallige gemeenteraad, B&W en de Griffie.’

Back to top button