zaterdag , 2 maart 2024
Swollwacht

Swollwacht wil Lammert Lok niet in fractie

Swollwacht wil niet dat Lammert Lok zich bij hun fractie aansluit. Dat heeft de fractie en het bestuur van de partij vanavond aan hem meegedeeld. Lok heeft recht op de raadszetel die is vrijgekomen, nadat Britt Jurgens is gestopt met haar raadswerk wegens ziekte.

Fractievoorzitter William Dogger en het bestuur van Swollwacht hebben Lok te kennen gegeven dat hij niet welkom is bij de fractie. Lok stond tijdens de laatste verkiezingen nog wel tweede op de kieslijst van de partij. Doordat Britt Jurgens echter met voorkeursstemmen werd gekozen, viel Lok buiten de boot. ‘En daarna hebben we helemaal niks meer van hem gehoord’, aldus Dogger.

Dat was voor de fractie eergisteren al reden om unaniem te beslissen dat Lok zich niet bij hen kan aansluiten. ‘Ik kan me voorstellen dat als je achtste of negende op de lijst staat, je je gezicht niet meer laat zien. Maar hij stond tweede. We hebben hem aangeboden om als burgerraadslid voor ons aan de slag te gaan, maar dat heeft hij geweigerd. Dan vind ik het niet kunnen om nu opeens deze zetel op te eisen’, aldus Dogger.

Lok staat echter in zijn recht om de gemeenteraad in te gaan, mocht hij dat willen. De raadszetel van Jurgens is van hem, of Swollwacht dat nu wil of niet. Wel zou hij dan als onafhankelijk fractie verder moeten gaan. ‘Dat is dan maar zo’, zegt Dogger.