zaterdag , 28 mei 2022
Busstation Zwolle

Syntus zet mes in dienstregeling stadsbussen Zwolle

De dienstregeling en de trajecten van de stadsbussen in Zwolle worden vanaf 17 februari aangepakt. Haltes verdwijnen en op trajecten moeten reizigers langer wachten, in bijvoorbeeld Zwolle-Zuid rijden bussen nog maar één keer per halfuur.

Met de komst van het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het station, gaat Syntus snijden in het aantal haltes en de dienstregeling. Ook nummers van buslijnen veranderen.

Hieronder de ingrepen van de nieuwe routes, inclusief het schrappen van haltes en trajecten.

Lijn 1 Stadshagen – Station
De route door Stadshagen wordt uitgebreid. Er komen 4 nieuwe haltes.
De haltes Rozentunnel en Havezathentunnel vervallen. Voor de halte Rozentunnel kunnen reizigers instappen bij de halte Belvederelaan of vanaf eind 2019 bij het nieuwe station Zwolle Stadshagen. Voor de halte Havezathentunnel kunnen reizigers gebruik maken van de halte Nijenhuislaan of de nieuwe halte Bonkenhavestraat.

Het traject Station – Oosterenk vervalt voor lijn 1 en wordt gereden als lijn 11.

Lijn 2 Holtenbroek – Station
Lijn 2 wordt beperkt tot het traject Holtenbroek – Station. Het traject Station – Ittersumerbroek vervalt voor lijn 2 en wordt gereden als lijn 6.

Lijn 3 Berkum – Station
Lijn 3 wordt beperkt tot het traject Berkum – Station. Het traject Station – Assendorp vervalt in verband met het geringe aantal instappers. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 7 of van de streeklijnen.

Lijn 4 Aa-landen – Station
Lijn 4 wordt beperkt tot het traject Aa-landen – Station. Het traject Station – Ittersumerbroek vervalt voor lijn 4 en wordt gereden als lijn 8.

Lijn 6 Ittersumerbroek – Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 2 gereden werd. De halte Lübeckplein vervalt.

Lijn 7 Oosterenk –  Ittersumerbroek – Station
Lijn 7 en (de oude) lijn 8 worden gecombineerd tot één lijn: lijn 7. Vanaf het nieuwe busstation rijdt de bus via de Van Karnebeektunnel, Deventerstraatweg, Hortensiastraat/Leo Majorlaan naar Oosterenk, en vandaar via het Isala naar het stadion. Terug naar het station rijdt de bus ‘s ochtends niet via het Isala.

Lijn 8 Ittersumerbroek – Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 4 gereden werd.

Lijn 9 Deltion Campus – Station
‘s Morgens worden er 2 ritten toegevoegd.

Lijn 11  Oosterenk – Station 
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 1 gereden werd.

Ook de dienstregeling wijzigt. Zo gaan bijvoorbeeld de bussen door Zwolle-Zuid slechts één keer in het halfuur rijden. Kijk hier voor de complete dienstregeling.

Eén reactie

  1. Volgens mij gaan er lijnen en ritten verdwijnen omdat de provincie overijssel dat wil.