woensdag , 21 februari 2024

’t Kroegje schenkt twee uur gratis wijn voor vrouwen uit Zwolle

Vrouwen uit Zwolle kunnen dinsdag 16 januari van 16.30 uur tot 18.30 uur gratis wijn drinken in café ’t Kroegje aan de Steenstraat 9.

De gratis wijn in ’t Kroegje is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Op 16 januari schenkt uitbater Sylvia van Raay van 16.30 tot 18.30 weer gratis wijn in. Doe je aan mee aan Dry January? Dit jaar zijn er ook twee uur lang gratis alcoholvrije consumpties. ’t Kroegje is gevestigd in het oude Wytenhuis aan de Steenstraat 9.

Traditie uit 15e eeuw

Daar schonk Wyte van Windesheim in de 15de eeuw aan de bewoonsters van het Wytenhuis ieder jaar een vat boter voor de Zwolse vrouwengemeenschap. Sinds 2019 wordt er nu jaarlijks wijn geschonken. Een traditie die is opgepakt door Van Raay en het Zwols Vrouwenplatform om zo vrouwen met elkaar in contact te brengen. De consumpties wordt aangeboden door ’t Kroegje. Het Zwolse vrouwenplatform verbindt vrouwen in Zwolle met diverse gerichte activiteiten. Eerdere projecten waren onder andere de expositie HEAR ME NOW en de audiotour over historische Zwolse vrouwen.