Tafeltennissers 2 weken niet in actie wegens vuurwerk

Vuurwerk heeft het pand van de Zwolse tafeltennisvereniging aan de Albert Cuypstraat dusdanig aangetast dat er twee weken niet kan worden gespeeld.

Een deel van het gebouw is beschadigd ten gevolge van wateroverlast. Dit water was afkomstig van het dak dat is beschadigd door vuurwerk. Het dak heeft op verschillende plaatsen door vuurwerkschade meerdere gaten opgelopen. Een specialist van de gemeente heeft kunnen constateren dat vuurwerk de boosdoener was van de beschadigingen aan het dak. Er is aangifte gedaan.

Totale schade
Zoals het er nu uitziet is de vloer voor het grootste gedeelte beschadigd door water. De vloer zet uit en vormt bollingen op grote plekken in de zaal. Ook de plafondplaten in de zaal en dameskleedkamer zijn verloren gegaan door de hoeveelheid water. Verder zal er door de gemeente/verzekering nog een expert moeten kijken naar de totale schade (zichtbaar en onzichtbaar) in het pand.

Dit heeft voor de vereniging en huurders grote gevolgen in de komende weken. De vereniging verwacht dat ze ieder geval de komende 14 dagen niet kunnen tafeltennissen. Tot nader order zijn toernooien, trainingen en vrij spelen niet mogelijk. Het bestuur zal, zodra dit kan, meer informatie delen met leden per e-mail over de voortgang van het herstel.

Back to top button