Terrassen mogen langer open, géén extra horeca meer in Zwolle

Om de Zwolse horeca tegemoet te komen in moeilijke coronatijden heeft de gemeente Zwolle besloten dat de terrastijden van de horeca binnen de stadsgrachten van donderdag tot en met zondag verruimd wordt naar 02.00 uur. Ook wordt gekeken of terrassen vergroot kunnen worden.

Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Zwolle) en de gemeente willen tot een gezamenlijke aanpak komen om ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen. De maatregelen komen bovenop de bestaande Rijksmaatregelen en de al extra genomen ondersteuningsacties van de gemeente.

Ruimere terrassen en terrastijden
Als eerste worden de terrastijden van de horeca binnen de stadsgrachten van donderdag t/m zondag verruimd naar 02.00 uur. Het gaat om een pilot dat loopt tot eind 2020. Met een afvaardiging van de binnenstadbewoners (BBZ) is dit afgestemd, ze zullen ook bij de evaluatie ervan betrokken worden.
Daarnaast wordt onderzocht of terrassen vergroot kunnen worden, zodat er meer ruimte komt om gasten te ontvangen. Daarbij moet rekening gehouden worden met bereikbaarheid voor hulpdiensten en toegankelijkheid voor minder validen.

Geen nieuwe horeca meer in Zwolle
Om de situatie niet nog lastiger te maken voor de Zwolse horeca-ondernemers zal de gemeente het komende half jaar niet toestaan dat er nieuwe horecabedrijven in de binnenstad komen op plekken waar nu nog geen horeca zit. René de Heer: ‘Reeds bestaande ingediende en lopende projecten als de Statenzaal, de invulling van het oude politiebureau en een rooftopbar in het Broerenkwartier gaan gewoon door.’

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Op zoek naar mondkapjes? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button