Theater The Young Ones stopt, D66 wil actie van College

De fractie van D66 wil er alles aan doen om jeugdtheater The Young Ones te behouden voor Zwolle. Vandaag kwam het bericht dat het theatergezelschap ermee wil ophouden.

‘Een aderlating voor Zwolle’ reageert fractievoorzitter Sonja Paauw op het onheilspellende bericht dat Theater The Young Ones wil stoppen. Voor The Young Ones is het binnen de huidige constructie en middelen onhoudbaar gebleken om op deze voet door te gaan, schrijft de theatergroep zelf. De organisatie geeft verder aan dat zij voortdurend te maken heeft met liquiditeitsproblemen, krappe budgetten en moeilijke fysieke omstandigheden.

Sonja Paauw
Sonja Paauw.

‘Het is een groot gemis als deze broedplaats straks niet meer bestaat. D66 vindt dat de stad haar culturele makers moet koesteren en de randvoorwaarden zou moeten bieden om kunst te maken.’ De partij stelt de volgende vragen aan het College:

  1. Is het college het met ons eens dat het een groot gemis is voor Zwolle dat The Young Ones stopt?
  2. Vindt het college dat Zwolle een jeugdtheaterwerkplaats zoals The Young Ones zou moeten hebben waar jongeren theater kunnen maken onder professionele begeleiding?
  3. Wat is er nodig om zo’n theaterwerkplaats een plek in de stad te kunnen geven?
  4. Is het college bereid om voor de juiste randvoorwaarden te zorgen zodat een soortgelijke organisatie haar plek in Zwolle wel kan volhouden?
Back to top button