Thorbecke en Meander College scoren hoog in onderzoek Elsevier

De vwo-opleiding van Thorbecke Scholengemeenschap en de havo-opleiding van het Meander College zijn het beste in hun soort in Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek naar de beste scholen van weekblad Elsevier.

Zowel Thorbecke SG als Meander College krijgen het predikaat ‘goed’. Elk jaar beoordeelt Elsevier de prestaties van alle scholen met vmbo, havo en vwo op basis van feiten zoals het aantal zittenblijvers en examencijfers.

John Odinot, rector van het Meander College in Zwolle: ‘Het is een enorm compliment voor onze school en medewerkers. Dagelijks werken we aan goed onderwijs en een stimulerend pedagogisch klimaat. Naast doelgerichte lessen organiseren we een veelheid aan creatieve en culturele activiteiten die leerlingen stimuleren om initiatief te nemen en zich breed te ontwikkelen.’

Met het onderzoek ‘Beste scholen’ vergelijkt Elsevier Weekblad sinds 200 alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs. 

Back to top button