Tien dagen verkeerschaos in Zwolle door wegwerkzaamheden

Gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat voeren onderhoud uit aan de A28-aansluiting Zwolle-Zuid/Spoolderplein en aan de IJsselallee in Zwolle. In verband met de werkzaamheden zijn de wegen in fasen afgesloten tussen dinsdagochtend 15 augustus en vrijdagochtend 25 augustus. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Plan uw reis van tevoren, reis anders of op een ander moment.

Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle voeren onderhoud uit op het Spoolderplein en de op- en afritten van de aansluiting Zwolle-Zuid (18), de IJsselallee tussen het Spoolderplein en de Spoolderbergweg en op de Spoolderbergweg tussen de IJsselallee en de Beukenallee. De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud aan het asfalt, het vervangen van lussen in het wegdek voor de verkeersregelinstallaties en het opnieuw aanbrengen van de markering.

Afsluitingen Zwolle

Het werk vindt plaats in verschillende fasen met verschillende afsluitingen per fase:

  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot vrijdag 18 augustus 17.00 uur: Spoolderbergweg
  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: IJsselallee
  • vrijdag 18 augustus 05.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: Spoolderplein zuidzijde inclusief op- en afrit naar de A28
  • dinsdag 22 augustus 05.00 uur tot vrijdag 25 augustus 05.00 uur: Spoolderplein noordzijde inclusief op- en afrit naar de A28

Omleidingsroutes Zwolle

Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan.  Doorgaand verkeer richting de IJsselallee wordt omgeleid via de A28 – afrit Zwolle Noord – Ceintuurbaan – Oldeneelallee en vice versa.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de www.rws.nl/onderhoudwegenoost-nederland of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Back to top button