Tien nieuwe besmettingen met corona in Zwolle

In Zwolle zijn er de laatste twee weken tien personen besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM die vandaag (dinsdag) bekend zijn gemaakt.

In de vorige update was er nog een toename van 4 Zwollenaren die besmet waren geraakt, een week dáárvoor waren het er twee. In de rest van de regio Zwolle blijft het aantal nieuwe besmettingen laag: Kampen (3), Zwartewaterland (0), Hattem (0), Staphorst (1), Dalfsen (2), Heerde (1), Oldebroek (3). In Deventer zijn er wél meer nieuwe besmettingen, daar testten twintig personen de laatste twee weken positief op het coronavirus.

Stijging 56%
Afgelopen week werden er in Nederland 4.036 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.448 meer meldingen dan het aantal meldingen in de week daarvoor toen 2.588 nieuwe personen met een COVID-19 besmetting zijn gemeld, een stijging van 56%.

Ziekenhuis opnames en overlijdens COVID-19
Er zijn in de afgelopen week 38 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 6 minder dan vorige week. Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 3 meer dan in de week er voor.

Percentage positieve testen stijgt verder
Van de mensen die zich afgelopen week heeft laten testen en waarvan de testsuitslag inmiddels bekend is, heeft 3,6% een positieve uitslag. In de week van 27 juli was dit 2,3%. In vrijwel alle regio’s is het percentage positieve testen hoger dan vorige week.

Jongeren
Een kwart van de positief geteste personen zijn in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar. Daarna zijn de meest positief geteste personen de afgelopen week te vinden in de leeftijdsgroep van 30-39 jaar. De helft van de in het ziekenhuis opgenomen positief geteste personen is 60 jaar of ouder.

Back to top button