‘Tijd voor een station in Zwolle-Zuid’

De PvdA-fracties Zwolle, Deventer en Overijssel pleiten opnieuw voor de bouw van treinstations in Deventer-Noord en Zwolle-Zuid.

Nu de Tweede Kamer heeft besloten het traject Zwolle-Arnhem aan te pakken is de tijd rijp om ook de twee lang gewenste stations te realiseren, denken de sociaaldemocraten. ‘Er wordt al jaren gesproken over Zwolle Zuid en Deventer Noord’, zegt Hans Nooter van de PvdA Overijssel. ‘Dit is een uitgelezen kans. Als we het traject Zwolle-Deventer aanpakken, dan moeten we het meteen goed doen.’

‘Telkens als ik in Zuid ben hoor ik van mensen dat ze de trein voorbij zien schieten terwijl ze in de auto stappen om naar Deventer te gaan. Dat is toch raar?’, zegt Mart Oude Egbrink van de PvdA Zwolle. ‘De trein is een serieus en aantrekkelijk alternatief voor de auto, maar alleen als reizigers geen ommelandse reis hoeven te maken om in een coupĂ© te kunnen stappen.’

Eind dit jaar zal de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer bekendmaken welke vervolgstappen worden gezet.

Reacties

  1. En waar hadden de deftige PvdA-heren gedacht dat station (incl. veel fietsstallingen en parkeerplaatsen) te gaan realiseren? Wie/wat moet hiervoor gaan wijken?

    1. Er is al 30 jaar een braakliggend terrein bij de spoorweg overgang ter hoogte van de Jozefkerk. Daar was bij het ontwerp van de wijk Zwolle zuid een station gepland. Geen enkel probleem dus

  2. Voor het ontlasten van het “Centraal” station is dat natuurlijk een prima oplossing. Wat er in Stadshagen gebeurt is heeft natuurlijk niets met Zuid te maken!

  3. Niet doen. Wordt net z o’n debacle als in stadshagen. We wachten daar nog steeds op verbinding.

  4. Kleine stukje van Zuid naar het station, pak de fiets, bus of ga lopen. Er is geen plaats voor een station op nog geen 2 km afstand van het huidige. Er is in Zwolle al genoeg geld weggegooid aan spoor miskleunen.

  5. Waar wordt er dan geparkeerd in Zwolle zuid .Er is nu al parkeer overlast.Maar ja de PvdA loopt al jaren met oog en oor kleppen op.

Back to top button