donderdag , 30 november 2023
Tjitske Siderius
Foto: sp.nl

Tjitske Siderius weg uit Zwolse politiek

SP’er Tjitske Siderius verlaat de gemeenteraad van Zwolle. In een brief aan burgemeester Meijer stelt Siderius dat ze na 8 jaar de Zwolse raad verlaat omdat de functie niet meer te combineren is met haar lidmaatschap van de Tweede Kamer.

Daarnaast roept Siderius het stadsbestuur op te investeren in de Indische Buurt. De Zwolse SP-afdeling bedankt Siderius voor haar jarenlange inzet voor alle Zwollenaren.

Tjitske Siderius kwam in 2006 in de gemeenteraad en werd in 2007 fractievoorzitter. Siderius heeft zich in het bijzonder ingezet voor kinderen die in armoede opgroeien, topsalarissen in de publieke sector, de sociale werkplaats Wezo en jonggehandicapten. Daarnaast maakte ze zich buiten de raad met succes hard voor bewoners van Dieze-Oost die in schimmelhuizen woonden.

Opvolger Frank Futselaar: ‘Tjitske heeft ontzettend veel betekend voor de stad en voor de SP. Als volksvertegenwoordiger was ze betrokken en vasthoudend, niet alleen binnen de raad maar ook daarbuiten. Door haar grote netwerk was ze vaak als eerste op de hoogte van sociale misstanden en niet bang die in de raad op de agenda te brengen. Zij zal zeker gemist worden, maar haar vaardigheden zijn ook hard nodig in de Tweede Kamer. We gaan haar werk voortzetten in Zwolle’.
Als Tweede Kamerlid is Siderius woordvoerder jeugdzorg, kinderopvang, passend onderwijs en WMO. Siderius blijft in Zwolle wonen.