maandag , 2 oktober 2023

Toekomst Nooterhof nog steeds in gevaar

De gemeente kan maar geen duidelijkheid geven over de toekomst van de Nooterhof. Nu Landstede het beheer van het park heeft terug gegeven, is er al een maandenlange zoektocht naar een nieuwe invulling. Wethouder William Dogger (Swollwacht) meldt aan de gemeenteraad dat hij daar vooralsnog niet in slaagt.

Het is de vraag of de populaire pleisterplaats in het voorjaar open kan. En zo ja, op welke manier. De gemeente probeert nu te kijken of er een alternatieve invulling gezocht kan worden, in samenwerking met natuurorganisaties. Zeker is dat niet, terwijl het park normaal gesproken op 1 april open zou moeten gaan.

Verschillende eigenaren
Wat wel zeker is, is dat het wethouder Dogger maar niet lukt andere partijen te vinden die interesse hebben in de Nooterhof. Dat zou deels komen doordat er verschillende panden op het terrein van verschillende eigenaren zijn. Het is moeilijk om slechts één geïnteresseerde te vinden voor het Earthship.

80.000 euro per jaar
Als het Dogger (Swollwacht) niet lukt om andere gegadigden te vinden, zal de gemeente het beheer op zich moeten nemen. De ervaringen bij Landstede leren dat dat ongeveer neerkomt op 80.000 euro per jaar.

2 reacties

  1. Weet ook nog wel een paar leuke ideeën

  2. Ik wil de boel wel beheren…..