Toekomst Zwolse Balletjeshuis in gevaar – veiling nodig

De coronacrisis heeft diepe wonden geslagen in ondernemend Zwolle. De toekomst van het Zwolse Balletjeshuis is in gevaar. Ze wil tijdens de feestdagen een veiling organiseren om het hoofd toch boven water te houden.

Voor veel ondernemers brengt de huidige Corona crisis financiële onzekerheid met zich mee, dit geldt zeker als het bedrijf voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme. Het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein 13 is een begrip in Zwolle. ‘In tegenstelling tot wat velen denken ontvangt het Zwolse Balletjeshuis geen subsidie van wat voor instantie ook;  het voortbestaan is  mede te danken aan de inkomsten door de organisatie van stadswandelingen in Zwolle en bezoek van toeristen’, zegt de toeristische trekpleister midden in het centrum.

Wandelingen
‘Onze stadswandelingen zijn sinds het begin van de coronacrisis grotendeels stil komen te liggen. Dit heeft als gevolg een groot verlies aan inkomsten. Natuurlijk hopen we op betere tijden in 2021 maar wanneer dat is weet niemand: tot die tijd moeten we met z’n allen het Zwolse Balletjeshuis toch overeind zien te houden? We doen daarom een beroep op alle Zwollenaren om bij het kopen van Sinterklaas- of Kerstcadeautjes of kerstpakketten ook eens aan het Zwolse Balletjeshuis te denken: we verkopen veel meer Zwols dan snoep alleen!’

Voortbestaan
Om het voortbestaan van het Zwolse Balletjeshuis niet in gevaar te laten komen gaan ze iets unieks doen: een online veiling van enkele bijzondere attributen van het Zwolse Balletjeshuis! Door te bieden krijgt u de kans om iets uniek Zwols in huis te  halen en levert u tegelijkertijd een bijdrage aan het voortbestaan van dit monumentale winkeltje. Dit moeten we toch met alle Zwollenaren voor elkaar zien te krijgen?

Meer informatie volgt spoedig via de social mediakanalen van het Zwolse Balletjeshuis.

Back to top button