Topvacature: poortwachters voor Sassenpoort gezocht

De Sassenpoort, de best bewaarde middeleeuwse stadspoort van Nederland, trekt steeds meer bezoekers en daardoor is er uitbreiding nodig van het team van ‘Poortwachters’, de vrijwilligers die informatie geven en de bezoekers door de poort rondleiden.

‘We boeken al jaren bezoekersrecords. De mensen komen uit alle delen van Nederland, maar ook uit het buitenland, naar Zwolle om onze prachtige poort te bekijken’, aldus Poortwachters-voorzitter Bert Helbers. ‘Sinds afgelopen zomer zijn we ook tip nummer één bij de ‘Dingen om te doen in Zwolle’ van reiswebsite TripAdvisor, dat trekt nóg meer bezoekers dus nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom.’

Vrijwilligers
Er is plek voor enthousiaste en communicatief vaardige vrijwilligers, die minstens twee keer per maand een aantal uren op woensdag en/of zaterdag beschikbaar zijn en geen probleem hebben met de trappen van de poort. Voor nieuwe rondleiders is het natuurlijk belangrijk dat ze belangstelling hebben voor de (Zwolse) geschiedenis, maar een uitgebreide historische basiskennis is geen vereiste. Het huidige en hecht samenwerkende team helpt nieuwe ‘collega’s’ graag om ze, zo nodig, wegwijs te maken in de geschiedenis van stad en poort. Wie belangstelling heeft om Poortwachter te worden kan via b.helbers@kpnmail.nl contact opnemen voor meer informatie over dit interessante vrijwilligerswerk.

Reacties

  1. Da lijkt mij wel wat als ras echte Zwollenaar.
    Ik heb in het verleden gewerkt voor het toenmalig gemeentearchief. En heb o.a. Ach Lieve Tijd gerubriceerd
    Mijn interesse voor de stad is er nog steeds.
    De conditie van de benen is goed zodat traplopen geen probleem is.
    Ik werk momenteel bij de WEZO [straks “TIEM”] voor halve dagen, de ochtend.

Back to top button