Triathlon in Zwolle garandeert weer spektakel

Er is weer volop spektakel te verwachten tijdens de triathlon van Zwolle. Diverse topatleten staan op zaterdag 2 september weer aan de start voor het parcours dat begint en eindigt bij het Strandhuis aan Milligerplas in Stadshagen. Naast de ‘gewone’  triathlon is Zwolle dit jaar ook weer het decor van het NK paratriathlon.

Wie topsport wil zien moet zaterdag 2 september naar de Milligerplas komen. Zo’n 600 triatleten staan aan de start voor een kwart triathlon of een 1/8e. Zwemmen, fietsen en hardlopen zijn de ingrediënten van deze multi-disciplinaire sport. Er wordt gezwommen vanaf het strand aan de Milligerplas naar de Werkerlaan. Daar stappen de atleten op de fiets voor twintig of veertig kilometer. Afsluitend wordt er tien of vijf kilometer hardgelopen.

Triathlon Zwolle
Tijdens de triathlon is de Werkerlaan (van Zwolle richting Hasselt) voor een groot deel afgesloten. Verkeer naar Hasselt moet dan omrijden via de nieuwe rondweg. Ook verkeer vanuit Hasselt kan niet via de Werkerlaan naar Stadshagen. De wegen, zoals de Werkerlaan, Ruimzichtweg, Zwolsedijk/Hasselterdijk en de parallelweg naast de N331 worden verkeersluw gemaakt. Dus verkeer dat vanuit Stadshagen via de Hasselterdijk willen rijden wordt verzocht om te rijden. Dit om de veiligheid van de triatleten te vergroten.

Triatlon Zwolle
In de ochtenduren wordt de Lisdodde gebruikt voor het hardlopen op de kwart triathlon. Bewoners van het meest noordelijke deel van de Goudplevierstraat zullen tot in de namiddag moeten omrijden omdat de Werkerlaan na de Zomertalinghof wordt afgesloten. Ook de bewoners van de Waterlelie kunnen overlast ondervinden omdat ze ontsluiting naar de Werkerlaan niet kunnen gebruiken, maar via de Sterrenkroos moeten rijden.

Starttijden:

10:00 Start 1/4e triatlon serie 1

10:20 Start 1/4e triatlon serie 2

12:15 Start NK para triatlon dames

12:20 Start NK para triatlon heren

12:25 Start para triatlon teams en ind. Serie

13:30 Start 1/8e triatlon serie 1

13:45 Start 1/8e triatlon serie 2

14:00 Start 1/8e triatlon serie 3

Back to top button