Twee personen overleden na ongeluk met spookrijder op A28

Bij een ernstig verkeersongeval op de A28 zijn in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni twee personen overleden. Vijf anderen raakten gewond. Bij het ongeval nabij Hooghalen botste een spookrijder frontaal op een tegemoetkomend voertuig.

De bestuurders van beide voertuigen zijn overleden. Kort voor dit ongeval kreeg de politie meerdere meldingen van een spookrijder op de A28. Agenten hebben geprobeerd het spookrijden te doen stoppen en er heeft een korte achtervolging plaatsgevonden. Het onderzoek naar de toedracht is gestart.

Direct na de aanrijding zijn de hulpdiensten (waaronder brandweer, ambulance en het MMT) opgeroepen, maar voor de bestuurster van het voertuig waar de spookrijder frontaal op botste mocht de hulpverlening niet meer baten. Zij is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Leek. Ook de bestuurder van het spookrijdende voertuig (een 30-jarige man uit Assen) kwam bij het ongeval om het leven. Vijf anderen (alle vijf inzittenden van de andere drie betrokken voertuigen) raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen
Bent u getuige geweest van de aanrijding op de A28 of hebt u het spookrijdende voertuig zien rijden? Deel uw informatie met de politie. Misschien bent u wel in het bezit van dashcambeelden waarop het spookrijdende voertuig of de aanrijding is te zien. Ook die ontvangt de politie graag. Informatie delen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Beelden kunt u uploaden via het online tipformulier: www.politie.nl/tipformulier.

Back to top button