Twee schone mondkapjes verplicht bij retour in openbaar vervoer

Wie vanaf 1 juni met het openbaar vervoer gaat reizen is verplicht voor elke enkele reis een schoon mondkapje te dragen. Er zal niet actief gehandhaafd worden. Toezichthouders zullen bij een overtreding eerst in gesprek met een reiziger gaan. Dat staat in een protocol voor het reizen met het ov dat vandaag is gepresenteerd.

De dringende boodschap aan de reiziger is dat ze tijdig voor het instappen de mondkapjes op moeten zetten zodat het in – en uitstapproces veilig en snel kan
worden doorlopen. Vervoerders informeren de reiziger en geven duidelijke aanwijzingen ten aanzien van het optimale gebruik van het materieel en hoe gepaste afstand te behouden.
Het is de bedoeling dat reizigers voor elke enkele reis een nieuw of gewassen mondkapje dragen. Voor wie een retour heeft betekent dat dat er twee mondkapjes gebruikt moeten worden.

Handhaving
Het beleid is dat er niet direct gehandhaafd gaat worden. In geval van een overtreding van de coronaregels gaat een toezichthouder in eerste instantie in gesprek met iemand. Boa’s hebben, net als de politie, een coronakit bij zich met professionele maskers als extra bescherming bij incidenten.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Op zoek naar mondkapjes? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button