Twee terrassen in Zwolle behoren tot beste van Nederland

Mooie prestatie van Het Wijnhuis en De Agnietenberg. Ze zijn vandaag (maandag) gekozen tot respectievelijk derde en vijfde beste terras van Nederland. Dat blijkt na de bekendmaking van de Ranglijst Terras Top 100 van Misset Horeca.

Over Het Wijnhuis was de jury lovend. ‘Je waant je voor even in Parijs. Het lijkt op het terras van een Franse bistro en dat is precies wat ondernemer Arjan Broekman wil uitstralen.’

Ook de medewerkers krijgen volop complimenten. ‘Een medewerker als deze gun je elk bedrijf. De dame in kwestie staat in de deuropening bij aankomst, groet vriendelijk van een afstandje en wacht nadrukkelijk tot er is plaatsgenomen. Niet te snel, niet te lang, perfect.’

‘Hoed afnemen voor De Agnietenberg’
Ook de Agnietenberg prijkt weer op de ranglijst van Misset Horeca, dit keer met de hoogste notering ooit (5e). ‘We bevinden ons sowieso in een heerlijke en prachtige bosrijke omgeving, waar het serviceniveau hoog is. De Agnietenberg is al jarenlang – sinds 2014 – in deze lijst te vinden en ook dit voorjaar liet de zaak zich meerdere keren van de beste kant zien. De basis is hier zeer goed, de service- en gastvrijheidslat ligt hoog; we kunnen niets anders dan onze hoed hiervoor afnemen.’

Beste terras van Nederland is Pelle’s in Deurningen (tussen Hengelo en Oldenzaal), blijkt uit de ranglijst van Misset.

Werkwijze
De Terras Top 100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca. Honderden horecabedrijven met een terras schrijven zich in voor deze verkiezing. Een vakjury en een mystery guest gaan onaangekondigd op bezoek. Als deze bezoeken achter de rug zijn worden de totaalscores opgemaakt. Op basis van de behaalde resultaten van de vakjury en mystery guest komt een voorlopige top 100. De top 100 krijgt in de tweede ronde een extra bezoek van de vakjury. Dit is wederom een anoniem en onaangekondigd bezoek.

Back to top button