Typhoon betaalt niet na tanken en moet cel in

Rapper Typhoon heeft 2 augustus een nacht in de cel moeten doorbrengen, omdat hij zonder te betalen is doorgereden na een tankbeurt. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Typhoon heeft inmiddels toegegeven dat hij fout zat. Nadat hij de rekening alsnog heeft betaald kon hij weer naar huis. ‘Iets meer dan een maand geleden heb ik iets stoms gedaan’, zegt de rapper op zijn Instagram-account. ‘Op 2 augustus reed ik terug vanuit België nadat ik die dag een telefoontje had gekregen dat mijn (inmiddels overleden) oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. 40 Kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen).’

‘Ik baalde er flink van, wat een situatie. Ik werd in een busje gezet en naar het politiebureau van Breda gebracht. Vanwege het late tijdstip kon ik pas de volgende ochtend mijn verhaal doen bij de recherche, dus zat er niets anders op dan een nachtje in de cel te zitten. De volgende ochtend werd ik verhoord. Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30u kreeg ik van de Officier van Justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was.’

Iets meer dan een maand geleden heb ik iets stoms gedaan. De Telegraaf publiceerde vandaag een stuk waarvoor ik, na vragen erover, input heb geleverd. Hieronder het volledige verhaal. . Op 2 augustus reed ik terug vanuit Belgie nadat ik die dag een telefoontje had gekregen dat mijn (inmiddels overleden) oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. 40 Kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen). . Ik baalde er flink van, wat een situatie. Ik werd in een busje gezet en naar het politiebureau van Breda gebracht. Vanwege het late tijdstip kon ik pas de volgende ochtend mijn verhaal doen bij de recherche, dus zat er niets anders op dan een nachtje in de cel te zitten. De volgende ochtend werd ik verhoord. Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30u kreeg ik van de Officier van Justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was. . Dit voorval heeft naar mijn mening niets te maken met etnische profilering. Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal. Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat. . Ik ben er even echt naar van geweest, maar ik ben blij dat dit geen verdere gevolgen heeft gehad. Daarnaast was ik alsnog op tijd om waardig afscheid van mijn oom te nemen. Vanaf nu altijd koppie erbij. . Lobi, Glenn 📸 Marc de Groot

Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op

Back to top button