U krijgt straks misschien een picknickbank of schaakbord voor de deur

D66 en ChristenUnie willen dat Zwollenaren de mogelijkheid krijgen om in hun eigen omgeving ontmoetingsplekken te creëren. Gedacht wordt onder andere aan een picknickbank, groot schaakbord of skatebaantje.

Beide partijen kondigden vrijdag tijdens de behandeling van de Perspectiefnota samen met GroenLinks, Swollwacht, CDA en PvdA een motie aan die dat moet regelen.

Of het nu gaat om een speels waterelement, bijvoorbeeld een fonteintje of een waterpomp waar kinderen mee kunnen spelen of een picknickbank, skatebaantje of levensgroot schaakbord, wat de raadsfracties onder aanvoering van ChristenUnie en D66 betreft zouden Zwollenaren de mogelijkheid moeten krijgen om met hun buren plekken te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Sonja Paauw van D66: ‘Je ziet dat er al veel initiatieven in de stad zijn. Buren die samen een picknickbank gebruiken bijvoorbeeld, maar we zouden graag zien dat er meer mooie ontmoetingsplekken in de stad te vinden zijn. En daar kan de gemeente een rol in spelen.’

Back to top button