woensdag , 28 februari 2024
Zo moet het winkelcentrum in Stadshagen eruit komen te zien. Impressie: De Zwarte Hond

Uitbreiding winkelcentrum Stadshagen komt dichterbij (en er zit een Lidl in)

Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum Stadshagen is af. Vanaf 30 november 2021 legt de gemeente het ontwerp bestemmingsplan voor een periode van 6 weken ter inzage.

Stadshagen is de afgelopen jaren flink gegroeid en groeit nog steeds. Om alle bewoners van Stadshagen de mogelijkheid te geven om fijn te kunnen winkelen en alle voorzieningen bij de hand te hebben, is uitbreiding van het winkelcentrum nodig. Met de realisatie van de plannen voor de uitbreiding van het winkelcentrum wordt een hoog voorzieningenniveau beoogd waarbij wonen, winkelen, werken en ontmoeten samensmelten. Er komt in ieder geval een nieuwe Lidl in.

Het bestaande winkelaanbod wordt uitgebreid met nieuwe en aanvullende winkels, waaronder een Lidl supermarkt. Diverse supermarkten, verswinkels, leuke non-foodwinkels en horeca, je vindt het straks allemaal in Stadshagen.

Wonen
Er worden ook nieuwe woningen gebouwd bij de ontwikkeling van het winkelcentrum in Stadshagen: 60 koopappartementen, 85 huurwoningen, 80 sociale huurappartementen en 60 zorgappartementen.

De Stadsfoyer wordt een bruisende en gastvrije plek in het vernieuwde Hart van Stadshagen. Hier voelt iedereen zich welkom en gewaardeerd. De Stadsfoyer wordt een inclusieve ontmoetingsplek voor kinderen van 0 tot 100 jaar. Je bent er jong of je wordt het weer.

Het samenhangende winkelgebied strekt zich uit vanaf het plein aan de Werkerlaan naar het nieuwe Zuidplein om daar over te gaan in de Belvédèrelaan.

Nieuwe parkeergarage
In het plan wordt de bestaande ondergrondse parkeergarage gekoppeld met de nieuwe ondergrondse parkeergarage. Met het maken van een nieuwe Zuidentree, waarbij de bestaande inrit onder de woningen vervalt en wordt opgenomen in de nieuwe entree parkeergarage, ontstaat een geheel autovrij nieuw Zuidplein. De entree aan de Werkerlaan blijft op dezelfde locatie. Naast het bestaande parkeren op straat aan de Werkerlaan is er op de Overtoom straks ook ruimte om te parkeren op straat. Voor bewoners en bezoekers komt er in de nieuwbouw een parkeerhuis op de 1e en 2e verdieping.