UPDATE: Bijna verdubbeling van aantal besmettingen in Nederland

Het aantal nieuwe besmettingen in de week van 29 juli tot 4 augustus is uitgekomen op 2588, meldt het RIVM. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige update, het aantal lag toen op 1329.

Er zijn in de afgelopen week 44 patiƫnten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 21 meer dan vorige week. Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiƫnten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week er voor.

Minder mensen hebben zich laten testen
Het aantal nieuwe personen met een positieve COVID-19 uitslag is in vergelijking met de week daarvoor bijna verdubbeld. Ongeveer 10.000 minder mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Werkelijke aantallen hoger
Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Ook in Zwolle zijn het aantal besmettingen gestegen. Lees hier verder.

Back to top button