UPDATE: Hoogste aantal besmettingen in Nederland in een maand

In één dag tijd zijn er in Nederland 127 nieuwe besmettingen gemeld met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds een maand. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Den Haag is koploper met 15 nieuwe besmettingen, gevolgd door Rotterdam (10) en het Zeeuwse Goes (9). In Goes (27.000 inwoners) zijn procentueel de meeste gevallen.

Eerder werd al bekend dat er in andere delen van Europa ook een toename van coronabesmettingen zijn. In Spanje loopt het aantal patiënten zo op dat er opnieuw verscherpte maatregelen worden genomen in Barcelona. Ook Frankrijk en België melden dat er een stijging van het aantal coronapatiënten is.

Afgelopen dinsdag meldde het RIVM al dat het aantal nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in de week ervoor is gestegen naar 534. Dat is bijna een kwart meer (102 erbij) ten opzichte van een week eerder (432). Per dag waren er toen gemiddeld 76 besmettingen.

Sportclubs
Het merendeel van de mensen loopt thuis corona op (60%), ruim 11% krijgt het virus op het werk, maar er zijn volgens de GGD ook besmettingen vastgesteld in verpleeghuizen en sportclubs.

Back to top button