UPDATE: Horeca moet twee weken dicht als besmettingen worden geconstateerd

Horeca-gelegenheden moeten twee weken de deuren sluiten als de GGD vaststelt dat er meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. Dat heeft premier Mark Rutte vanavond gezegd op een ingelaste persconferentie.

Behalve de horeca geldt de regel ook voor andere recreatieruimten, zoals pretparken en musea. Ook zijn bezoekers nu verplicht hun contactgegevens achter te laten voor het geval er sprake is van een besmetting met het coronavirus.
Rutte sprak op de persconferentie van een ‘zorgwekkende’ situatie in Nederland. Het aantal positieve coronatests loopt de laatste dagen snel op, vandaag kwamen er zelfs 601 nieuwe besmettingen bij.

Familieleden besmet geraakt
Veel besmettingen zijn binnenshuis, zei Rutte. ‘Het coronavirus komt als ongenode gast achter de voordeur. Voor je het weet raken jij en je geliefde besmet. Helaas hebben we daar al voorbeelden van gezien, grote families waar veel mensen besmet zijn geraakt.’

Regels aan laars lappen
De premier deed een extra oproep aan de jongeren, want het is in die doelgroep waar de meest positieve testen zijn. ‘Als te veel van jullie de regels aan jullie laars lappen, zitten we binnenkort allemaal weer binnen. En je kunt er ook zelf goed ziek van worden. Corona is niet voorbij.’

Back to top button