UPDATE: Dinsdag nieuwe persconferentie over stijgend aantal besmettingen

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen dinsdagavond om 19.00 uur een nieuwe persconferentie geven over de bestrijding van het coronavirus in Nederland. Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen.

In het licht van de stijgende coronabesmettingen in Nederland zal het tweetal opnieuw een beroep doen op Nederlanders om zich te houden aan de coronamaatregelen. Anders zouden er mogelijk meer en scherpere maatregelen volgen.

Horeca
Op 6 augustus gaven Rutte en De Jonge ook al een persconferentie waar ze waarschuwden voor het stijgend aantal besmettingen in Nederland. De premier sprak toen van een ‘zorgwekkende’ situatie. Vanaf dat moment moesten horeca-gelegenheden twee weken de deuren sluiten als de GGD vaststelt dat er meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. Behalve de horeca geldt de regel ook voor andere recreatieruimten, zoals pretparken en musea. Ook zijn bezoekers nu verplicht hun contactgegevens achter te laten voor het geval er sprake is van een besmetting met het coronavirus.

Jongeren
De premier deed een extra oproep aan de jongeren, want het is in die doelgroep waar de meest positieve testen zijn. ‘Als te veel van jullie de regels aan jullie laars lappen, zitten we binnenkort allemaal weer binnen. En je kunt er ook zelf goed ziek van worden. Corona is niet voorbij.’

Back to top button