UPDATE: Vanavond al nieuwe persconferentie Rutte en De Jonge

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen vanavond (maandag) al een nieuwe persconferentie beleggen over de huidige stand van zaken van de coronacrisis. Aanvang: 19.00 uur.

Verwacht wordt dat het kabinet extra maatregelen zal treffen om de sterke toename van besmettingen met COVID-19 in te dammen. Niet alleen nieuwe positieve gevallen lopen ook, ook de opnames in ziekenhuizen nemen snel toe.

Verwacht wordt dat nieuwe maatregelen geografisch opgelegd gaan worden. Met name in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag stijgen het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames.

Overleg burgemeesters vervroegd
Het veiligheidsberaad met burgemeesters dat maandagavond stond gepland, is vervroegd naar vanmiddag 16.00 uur. Ook zij zullen overleggen over nieuw te nemen maatregelen. Eerder lieten de burgervaders van Rotterdam en Eindhoven al weten dat er snel nieuwe landelijke ingrepen moeten komen.

Zwolle
Ook de regio Zwolle ontkomt niet aan een opleving van het coronavirus. Tijdens de laatste wekelijkse update van het RIVM, vorige week dinsdag, bleek het aantal positieve gevallen met 48% te zijn gestegen.

Back to top button