Woning wellicht minder waard door Lelystad Airport

D66 in Zwolle gaat de straat op om inwoners te wijzen op hun mogelijkheid om in de toekomst schade door de uitbreiding van Lelystad Airport te verhalen. Collegepartijen ChristenUnie, VVD, Swollwacht én Groenlinks stemden vorige week tegen een motie om de gemeente haar inwoners actief te laten informeren over de mogelijkheden om een zogeheten stuitingsbrief in te sturen.

‘D66 Zwolle vindt dat inwoners het recht hebben om volledig geïnformeerd te worden, juist over iets belangrijks als Lelystad Airport’, aldus de partij in een persbericht. Dat GroenLinks in Zwolle op haar website wél de stuitingsbrief onder de aandacht brengt, maar tegen de motie stemde om Zwollenaren actief te informeren noemde D66-raadslid Claudia van Bruggen eerder ‘schaamteloos’.

Verjaringstermijn is 1 april
Met een stuitingsbrief kunnen inwoners aangeven dat ze het recht behouden om ook na de verjaringstermijn van 5 jaar een schadeclaim in te dienen als zij financiële nadelen ondervinden van de uitbreiding van Lelystad Airport, bijvoorbeeld omdat hun woning minder waard is geworden. De verjaringstermijn verloopt op 1 april. Daarom moet er voor die datum een zogeheten stuitingsbrief worden opgestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is van groot belang dat inwoners op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, want na 1 april kan het niet meer.

Stadshagen
D66 gaat vóór 1 april in Stadshagen inwoners informeren over hun recht om een stuitingsbrief in te dienen en zal voorbeeldbrieven meenemen om uit te delen. De exacte datum zullen we op korte termijn beend maken. De voorbeeldbrief is opgesteld door SATL Lelystad en is ook te vinden op de website van D66: www.d66zwolle.nl.

Back to top button