zaterdag , 2 maart 2024
Marieke van Bolderen, de voormalige stadsdichter van Zwolle.

Vacature in Zwolle: stadsdichter

Word jij de nieuwe Stadsdichter van Zwolle? Het team van Zwolle Zien roept dichters en dichter-zangers op om te solliciteren naar de functie van Stadsdichter van Zwolle. Dat kan nog tot en met 31 december 2016.

Vertegenwoordigers uit de stad, Stadkamer en Zwolle Zien vormen een Comité Nieuwe Stadsdichter dat op 10 januari gesprekken zal voeren met de kandidaat-Stadsdichters. Na deze gesprekken wordt de nieuwe Stadsdichter Zwolle geselecteerd, om hem of haar op de Nationale Gedichtendag op 26 januari 2017 te presenteren aan Zwolle.

Solliciteren
Dichters en dichter-zangers kunnen hun schriftelijke motivatie én 3 gedichten over Zwolle insturen via de website www.zwollezien.nl. Het Comité Nieuwe Stadsdichter let bij de selectie op de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie. Alsmede op de betrokkenheid op de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen. Bovendien speelt de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger een rol, net als diens visie op de invulling van het Stadsdichterschap. De Stadsdichter wordt in principe aangesteld voor een periode van 2 jaar.

Eerder Stadsdichters van Zwolle zijn:

  • Paul Gellings (2005-2007, benoemd door de Gemeente Zwolle)
  • Lenze Bouwers (2007-2009, benoemd door de Gemeente Zwolle)
  • Alet Boukes (2009-2011, benoemd door de Gemeente Zwolle)
  • Marieke van Bolderen (september 2015-september 2016, benoemd door Partij voor Cultuur)