Vakantie! En denken over scheiding

De Zwolse Petra Lap is scheidingsbemiddelaar. Nu de vakantie is aangebroken ziet zij in haar praktijk dat juist in deze periode veel scheidingen voorkomen. Hoe kun je een wankele relatie het beste bespreekbaar maken, met respect voor elkaar én voor de kinderen? Hieronder geeft zij advies.

Jullie pakken de koffers voor de gezinsvakantie naar Texel of de Ardennen, de kinderen zijn hartstikke blij! Voor jullie kan het anders liggen. Dat is zeker zo als jullie er al een poosje over denken om te gaan scheiden. Deze zomer gaan jullie daar nog eens goed over praten. Maar mogen jullie kinderen daar iets van merken?

Samen verder?
Het leven is druk! Daarom  is de zomervakantie voor veel stellen een goed moment om pas op de plaats te maken. Zeker als je huwelijk niet meer voelt zoals vroeger. Wat heb je nodig om het weer fijn te hebben samen? Of is de toekomst toch gescheiden?  Belangrijke vragen waar je tijd voor wilt inruimen.

Kinderen in bed
Wat de uitkomst ook zal zijn, jullie kunnen de kinderen toch een fijne vakantie geven. Doe samen leuke dingen. En probeer jullie gesprekken over de toekomst te voeren als ze in bed liggen. Als jullie een besluit genomen hebben, is er nog tijd genoeg om het met je kinderen te delen.

Wees eerlijk
Of ze iets hebben gemerkt of niet: reken erop dat het nieuws flink aankomt! Dat is een reden om het gesprek erover goed te timen. Mijn tip aan jullie: breng de boodschap samen. Wees eerlijk. En geef je kinderen de ruimte om vragen te stellen en om hun eigen emotie te laten zien.

Ik ben Petra Lap
Ik ben Petra Lap, scheidingsbemiddelaar bij Zorgeloosch. Ik wens jullie goede gesprekken, begrip voor elkaar. En een fijne vakantie met de kinderen.

Back to top button