zaterdag , 24 februari 2024
Scania
Foto: scania.nl

Vakbond dreigt met acties bij Scania

Vakbond FNV dreigt met acties bij Scania als er niet snel een overeenkomst is over de nieuwe cao. Vandaag (maandag) was er reeds een stil protest bij de fabriek in Zwolle.

Op maandag 13 april vindt de 3e onderhandelingsronde plaats voor de cao Metalektro. In deze sector werken zo’n 175.000 mensen. Na de 2e ronde zijn er nog steeds enorme verschillen tussen de voorstellen van de werknemers en de werkgevers.

Verschralen
De FNV uit haar zorgen hierover en de leden bij het bedrijf Scania Zwolle geven vandaag (maandag) een stil signaal richting de werkgeversorganisatie in de Metaal, de FME, om te laten zien dat er een bereidheid is om acties te voeren. FNV Kaderlid Gerrit Knol: ‘We kunnen de rechten die we in al die jaren hebben opgebouwd niet zomaar uit handen geven! Als het aan de werkgevers ligt, verschralen de ontziemaatregelen voor ouderen, komen de toeslagen onder druk te staan, verliezen we de zeggenschap over onze eigen werktijden, krijgen we meer ‘flex’, en wordt het 3e jaar van de WW niet gerepareerd zoals vermeld in het sociaal akkoord. En dan hebben we het nog niet eens over loonsverhoging.’

Armband
Vandaag zullen alle medewerkers van Scania Zwolle uit solidariteit een armband en een button dragen met de tekst: voor een goede cao! Deze zullen bij de poort om 5 uur in de ochtend bij binnenkomst en bij de ploegenwissel om 13:30 uitgedeeld worden. De leden van de FNV werkzaam bij Scania sluiten verdere acties niet uit.