zaterdag , 10 juni 2023
De Stentor

Vakbond voert actie tegen uitgever van De Stentor

De journalistenvakbond NVJ is een actiecampagne begonnen tegen De Persgroep, de uitgever van regionale kranten waaronder De Stentor.

De Persgroep heeft de tarieven van zelfstandige (foto)journalisten die voor regionale kranten werken fors verlaagd, soms zelfs tot 40 procent. De NVJ vindt dit onacceptabel omdat de regionale tarieven al bedroevend laag zijn. ‘Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. Zelfstandige (foto)journalisten kunnen nauwelijks leven van deze tarieven en door de monopolie-positie van de Persgroep in veel regio’s hebben freelancers geen keus’, aldus de NVJ.

Citroen
De NVJ roept journalisten en eenieder die goede (foto)journalistiek op waarde schat op mee te doen aan de acties. De acties bestaan deze week uit een petitie en een Twitter-actie #uitpersgroep. Bij die laatste wordt verzocht het actielogo te publiceren of een foto van een citroen te maken en delen op social media. De acties zullen in de komende weken verder worden uitgebreid, aldus de NVJ.