donderdag , 30 november 2023

Vakbonden hopen op massaal protest in Zwolle

thuiszorg_protestMedewerkers uit de thuiszorg zullen morgenavond om 19.00 uur voor het gemeentehuis in Zwolle protesteren voor het behoud van goede zorg in de regio. De vakbonden hopen op een massale opkomst.

Voor de commissievergadering in Zwolle zullen medewerkers van thuiszorg-instellingen actie voeren op het plein voor het gemeentehuis in Zwolle. Gemeenten in de Noordoostpolder en Overijssel halen veel geld weg bij de zorg. Door forse bezuinigingen en grote onduidelijkheden over aanbestedingen verliezen alleen al 1000 medewerkers van zorgaanbieder Carinova hun baan, terwijl Zorggroep Oude en Nieuwe Land zich genoodzaakt voelt om 360 medewerkers op straat te zetten.

Slechts 50 actievoerders
Eerder waren er al acties in de regio, die niet altijd even goed werden bezocht door de medewerkers van de thuiszorg-organisaties. Zo werd er in Deventer rekening gehouden met een opkomst van 1.000 actievoerders, maar kwamen er slechts 50 opdagen.
De bonden roepen ditmaal iedereen op om massaal te komen protesteren in Zwolle en de gemeentes zo te laten inzien dat zij moeten afstappen van hun ‘afbraakplannen’ voor de zorg.
Tijdens de commissievergadering zullen morgen in Zwolle ook een aantal thuiszorgmedewerkers inspreken.