donderdag , 30 november 2023
Louis van Gaal

Van Gaal: ‘Ooit gehoord van PEC Zwolle?’

Louis van GaalLouis van Gaal heeft in zijn persconferentie de Engelse media gevraagd of ze ooit van PEC Zwolle hebben gehoord. Hij vergeleek de ploeg van Ron Jans met komende tegenstander Southampton.

‘Echt, in elk land heb je vroeg in het seizoen altijd wel een verrassing. Ooit gehoord van PEC Zwolle’, vroeg de Nederlandse manager aan de aanwezige media. Toen sommigen vertelden dat ze de club ook kenden noemde Van Gaal dat ‘verbazingwekkend’.

Veel respect
Volgens de oud-bondscoach heeft hij veel respect voor Southampton, de club van Ronald Koeman, maar gaat het om de positie op de ranglijst aan het einde van het seizoen. ‘Zwolle is een Nederlandse club die lijstaanvoerder is geweest. Dat heeft zes tot acht wedstrijden geduurd. Het gaat echter om de positie op de ranglijst in mei.’

Lekker gevoel
PEC Zwolle deed vandaag betere zaken dan Southampton de laatste weken. De ploeg van Jans won in eigen stadion met 3-1 van ADO Den Haag, Tomas Necid (2x) en Jesper Drost zorgden voor de doelpunten. De zege van PEC Zwolle kwam eigenlijk nooit in gevaar. ‘Het is een lekker gevoel dat niemand verzaakt. Heerlijk om hier naar te kijken’, vond Jans op zijn persconferentie.