zaterdag , 2 december 2023

Swollwacht: Niemand in coalitie mag vliegen, vlees eten, hout stoken en (benzine)auto rijden

De fractie van Swollwacht vindt dat de coalitie (ChristenUnie, GroenLinks, D66 en CDA) het goede voorbeeld moet nemen voor de klimaatplannen. Coalitiepartners mogen van de lokale partij niet meer vliegen, vlees eten, hout stoken en benzine-auto’s.

Ook alle ander zaken die aantoonbaar schadelijk zijn voor het klimaat moeten de collega’s in de coalitie naast zich neer leggen. Dat staat in een motie die Swollwacht vandaag (dinsdag) heeft ingediend. De partij werd bij de vorige verkiezingen zelf afgestraft door de Zwolse kiezer en verloor drie van de zes zetels.

Belastingen omhoog
Het coalitieakkoord in Zwolle staat bol van de klimaatdoelen die door de nieuwe coalitie vooral worden bekostigd door de belastingen, parkeertarieven en heffingen voor Zwollenaren omhoog te gooien. Volgens Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp moeten de coalitiepartijen nu zelf water bij de wijn doen in hun persoonlijke leven. De lokale partij vraagt de coalitiepartners hun voorbeeldfunctie serieus te nemen en ‘actief uit te dragen dat zij vanwege hun grote wens tot een klimaatneutrale samenleving te komen, niet langer vliegreizen maken, vleeseten, houtstoken, benzine-auto’s rijden en ook alle andere vermijdbare dingen die aantoonbaar slecht zijn voor het klimaat laten.’

De kans dat de motie vanavond (dinsdag) wordt aangenomen is nihil.