donderdag , 22 februari 2024
Foto: Frank van Hienen

Vanaf morgen 1,5 meter-regel verplicht in Nederland, anders boete

In Nederland geldt vanaf morgen (woensdag) een verplichting om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Politie en boa’s kunnen daarop handhaven. Wie zich niet houdt aan de maatregel riskeert een boete van 95 euro. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Voor personen die tot één huishouden behoren geldt de verplichting niet. Ook geldt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden niet op plekken waar een corona toegangsbewijs nodig is of waar dat niet mogelijk is. Dan moeten er mondneusmaskers gedragen worden of gelden er ander regels.

Zwolle
De nieuwe maatregel komt, nadat bekend werd dat het aantal coronabesmettingen in Nederland niet afneemt. Ook in Zwolle is er nog geen sprake van een duidelijke vermindering van het aantal positieve tests. Het RIVM meldt dat er in de stad 180 mensen positie zijn getest op het coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. In heel Nederland zijn er tussen gisterenochtend en vanmorgen 23.039 positieve coronatests geregistreerd. Dat is vrijwel evenveel als een dag eerder.