Vanaf zaterdag weer pepernoten-winkel in Diezerstraat

Vanaf morgen (zaterdag 28 augustus) is er weer een nieuwe pepernoten pop up store in het centrum. Peppernuts Holland opent dan de deuren aan de Diezerstraat 40.  De winkel is 7 dagen per week geopend en sluit haar deuren weer op 6 december 2021. 

In de winkel van Peppernuts Holland, vind je een uitgebreid en trendy assortiment aan kruidnoten. Er zijn ruim 60 smaken kruidnoten, die variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte, unieke smaken als Drop, Rum, Limoncello, Unicorn en Zure Mat. De liefhebbers van koek en gebak komen ook goed uit de bus, met smaken als Apple Pie, Dulce de leche, Cookie dough en Lemon cheesecake.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Glutenvrij
Tevens is er een assortiment ontwikkeld die past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnoten bier en likeur, en nog andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt. 

Dit jaar opent Peppernuts Holland 20 pop up stores, naast de vaste winkel op de dijk in Volendam. Deze laatste blijft het hele jaar open. Na het succes van de première in 2020, is het aantal stores dit jaar daarmee verdubbeld. 

Pepernoten of kruidnoten?

Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval. Het verschil zit ‘m in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs. Het kruidnootje zoals wij dat nu kennen is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.

De ‘pepernoten’ die we tegenwoordig eten zijn voornamelijk de kruidnoten en dus geen pepernoten. In de volksmond worden de kruidnoten echter pepernoot genoemd.

Back to top button