Vanavond vluchtelingen naar IJsselhallen, omwonenden weten (weer) van niets

De gemeente Zwolle gaat vanavond (donderdag) opnieuw noodopvang voor vluchtelingen aanbieden. Dit keer in de IJsselhallen. Met de omwonenden is niet gecommuniceerd.

Volgens burgemeester Peter Snijders heeft het kabinet vandaag (donderdag) een dringend beroep gedaan op de gemeente Zwolle vluchtelingen op te vangen in de IJsselhallen. Daar zijn nu 450 bedden geplaatst. ‘De plotselinge komst van deze groep vluchtelingen verrast ons en uiteraard de bewoners in de directe omgeving, dat begrijp ik heel goed. Maar Zwolle is een stad waar we altijd klaar staan om hulp te bieden aan mensen in nood’, zegt Snijders in een verklaring.

Volgens de burgemeester is de opvang in de IJsselhallen bedoeld om de mensen even op adem te laten komen voordat ze de asielprocedure in gaan. ‘Ze worden daar voor de duur van vier nachten opgevangen. Omdat de nood hoog is en we pas vanmiddag zijn ingelicht moeten we heel snel handelen. Daardoor kunnen we als gemeente niet de omgeving tijdig informeren en meenemen zoals we dat normaal zouden doen.’

Eerder ving de gemeente Zwolle vluchtelingen op op een cruiseschip in Holtenbroek. Ook daar werden de omwonenden – tot hun woede – niet ge├»nformeerd door de gemeente.

Back to top button