vrijdag , 1 december 2023
Stille Tocht Zwolle
Hartverscheurende taferelen tijdens de Stille Tocht voor de gedode straatmuzikant Zdravko Vazov.

Veel emotie bij Stille Tocht door Aa-landen

In de Stille Tocht voor de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov liepen vanavond in de Aa-landen ongeveer 1.000 mensen mee. De emoties liepen hoog op.

Stil was het al, een uur voor aanvang van de Stille Tocht in de Aa-landen. Mensen verzamelden zich om de bloemenzee van de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov, die dinsdag met 25 messteken om het leven werd gebracht in een daad van zinloos geweld.

stilletocht3
Een meisje legt een roos neer bij de bloemenzee die de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov moet herdenken.

De stilte van de avond werd alleen verbroken door het hartverscheurende verdriet van de familie van Vazov, die bij het zien van zijn beeltenis op de knieën viel om hun emoties los te laten. Zo’n mooie man pronkte op de poster voor de bloemenzee, met een glimlach die – zelfs nu – kon betoveren.

stilletocht7
Zdravko Vazov

Ook burgemeester Henk Jan Meijer was aanwezig bij de Stille Tocht, net als wethouder Filip van As. Meijer sprak warme woorden en riep Zwollenaren op zinloos geweld tegen te gaan, en iedereen die bij deze moord geraakt was in gedachten te hebben, en te houden.

stilletocht4

Vervolgens liepen de – naar schatting – 1.000 mensen door de Aa-landen om Zdravko Vazov te herdenken en zijn familie te steunen in het verdriet. Donaties voor de nabestaanden van Zvradov Vazov kunnen ovv straatmuzikant overgemaakt worden op NL69 RABO 0110031539. Dat is een initiatief van De Vrienden van de Herberg.

stilletocht6