Veel vraagtekens bij ongeluk in Stadshagen

Het onderzoek naar het ongeval op het kruispunt Jac P Thijsselaan/Oude Wetering op woensdag 20 september loopt nog steeds. De politie heeft inmiddels met het slachtoffer gesproken en eerder al met diverse getuigen. Helaas herinnert het slachtoffer zich niets meer van het ongeval en blijft het nog onduidelijk wat er nu precies gebeurd is.

Duidelijk is dat het slachtoffer, een 34-jarige Zwollenaar, op woensdag 20 september omstreeks 19.15 uur op het kruispunt geen voorrang kreeg van een auto. De fietser reed over de Oude Wetering in de richting van Zwolle. Door de aanrijding kwam hij ten val en raakte ernstig gewond. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

Andere bestuurder
Diverse getuigen gaven ter plaatse al bij de politie aan dat de betrokken auto na het ongeval doorreed, maar even later terugkwam. Bij terugkomst zou er echter een andere bestuurder achter het stuur hebben gezeten.

Direct aangehouden
De 50-jarige Zwollenaar die zich meldde is wel direct aangehouden. Hij is, na diverse verhoren, afgelopen weekend in vrijheid gesteld maar blijft nog wel steeds verdachte. De verklaringen van de getuigen geven tot nu toe geen duidelijkheid over wie er dan wel achter het stuur zou hebben gezeten. De politie vraagt daarom getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben maar daar mogelijk wel meer duidelijkheid over kunnen geven zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. Eventueel kunnen ook anonieme meldingen gedaan worden via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Back to top button