woensdag , 21 februari 2024

Veel Zwollenaren laten geld liggen

Veel Zwollenaren hebben een laag inkomen en moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De gemeente kan financiële verlichting bieden met verschillende vergoedingen en extra’s. Met de ‘laat geen geld liggen’-gids die deze week is verschenen, wil de gemeente deze financiële mogelijkheden bekender maken.

Michiel van Willigen, wethouder Armoede en Schulden: ‘Als gemeente hebben we verschillende regelingen beschikbaar om mensen te ondersteunen, en van al die potjes blijft jaarlijks geld over. Het bereikt dus niet alle mensen die het nodig hebben. Met de ‘laat geen geld liggen’-gids proberen we daar nu iets aan te doen.“

Ook geld voor werkenden

Veel Zwollenaren komen elke maand geld tekort. Dit geldt voor mensen met een uitkering, maar óók voor werkenden. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze inwoners geen gebruik maken van financiële regelingen en extra’s van de gemeente. Denk aan geld om te kunnen sporten en voor leuke uitjes, of geld voor het vervangen van een kapot huishoudelijk apparaat.

Netto maandinkomen onder 2265 euro

Vooral werkende Zwollenaren met een laag inkomen weten vaak niet dat ze recht hebben op geld van de gemeente. Voor alleenstaanden bedoelen we met een laag inkomen een netto maandinkomen onder de €1586. Voor echtparen en samenwonenden is dat onder de €2265 gezamenlijk netto per maand.

De ‘laat geen geld liggen’-gids is gratis op te halen bij de receptie van het Stadskantoor (Lübeckplein 2) en bij de locaties van het Sociaal Wijkteam. De gids is ook online te bekijken via www.zwolle.nl/laatgeengeldliggen. De gemeente kan de gids op verzoek ook toesturen. Bel hiervoor naar het algemene nummer van de gemeente: 14038.

Hulp bij aanvragen regelingen

Hulp nodig bij het aanvragen van vergoedingen en extra’s? Of heb je moeite met de Nederlandse taal? De mensen van Op Orde staan voor je klaar. Er zijn elke week inloopspreekuren in verschillende wijkcentra in heel Zwolle. Deze hulp is gratis. Meer weten over Op Orde en de inloopspreekuren? Kijk dan op www.opordezwolle.nl.